Wat kun je doen tijdens de Week van de Mobiliteit?

Van woensdag 16 t.e.m. dinsdag 22 september 2015 viert heel Europa de Week van de Mobiliteit. Het moment bij uitstek om eens andere vervoerswijzen uit te proberen of te combineren. Je kan voordelig treinen, autodelers ontmoeten en het fietsbeleid verbeteren met een app.

DO 17/09 Car Free Day

Op donderdag 17 september word je uitgenodigd om op een duurzame manier naar het werk te pendelen. Vorig jaar namen 220 bedrijven en organisaties deel. Ook Studio Brussel stimuleert alle werknemers om te treinen, te fietsen, te stappen en te carpoolen met het Car Free Festival.
>> Meer over Car Free Day

VR 18/09 Strapdag

Zoveel mogelijk stappen en trappen naar school, dat is de ambitie van meer dan 1000 lagere scholen. Ze stimuleren de leerlingen en hun ouders om op vrijdag 18 september te voet of met de fiets naar school te komen.
>> Meer over de Strapdag

ZO 20/09 Autovrije Zondag

Tientallen steden en gemeenten organiseren op zondag 20 september een autovrije zondag.
>> Ontdek alle locaties

Kortrijk: Autodeelsalon

Op de Autovrije Zondag in Kortrijk is er een Autodeelsalon. Je vindt er alle info over autodelen en kan er kennismaken met allerlei andere deelinitiatieven.
>> Meer over het Autodeelsalon

Brussel: My Bikeworld

Op de Autoloze Zondag in Brussel kom je te weten wie My Bikeworld heeft gewonnen. De Fietsersbond en GRACQ presenteren de 3D-visualisaties van het beste idee uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië.
>> Meer over My Bikeworld

FietsTelweek

De hele week lang tellen alle fietsers! Er zijn honderden telpunten, maar ook een gratis app die nog veel meer inzicht zal geven in wat fietsers nodig hebben. Beleidsmakers krijgen zo inzage in aantallen, afstanden en routes, zelf kun je nog allerlei extra's berekenen én prijzen winnen!
>> Meer over de FietsTelweek en FietsTelApp

Treinbiljet voor 11 euro (h/t)

Met het Mobiliteitsbiljet reis je in 2de klas voor slechts € 11,00 heen en terug naar elke Belgische bestemming vanaf woensdag 16 september tot en met dinsdag 22 september 2015.

Hang een kaart voor je raam

Probeer jij te autominderen? Daar mag je gerust voor uitkomen! Met de raamkaart toon je dat het mogelijk is en inspireer je anderen om zich ook duurzamer te verplaatsen.
>> Bekijk en print de raamkaart