In de pers

21/10/2015 - De Fietsersbond in de pers: overzicht

De Fietsersbond duikt zeer geregeld op in de pers - te vaak om een volledig overzicht te bieden. We selecteren enkel de belangrijkste berichten uit nationale en regionale kranten, tijdschriften, radio en tv.


Met fiets naar het werk

Krant van West-Vlaanderen/Gaver - 04 Apr. 2014 Page 20

Tonny Demuytere wil dat het stadsbestuur fietsen van en naar het werk voor het personeel van het stadhuis promoot. Hij stelde voor om zich aan te sluiten bij het project Bike to Work van de Fietsersbond. Schepen Kristof Chanterie (CD&V) antwoordde dat het schepencollege zeker rekening wil houden met het voorstel.

Copyright © 2012 Roularta Media Group. All rights reserverd


Fietsersbond legt stad lijst met 145 punten voor

Het Nieuwsblad/Dender - 02 Apr. 2014 Page 23

Dendermonde - Er moeten in Dendermonde veel maatregelen genomen worden om de veiligheid van fietsers te verhogen. Zo moeten de Vlassenbroek- en Martelarenbrug aangepast worden. Dat zijn twee van de prioriteiten in het lijstje met 145 knelpunten, dat de Fietsersbond heeft opgesteld. Jean-Pierre De Lamper


Fietsersbond tikt gemeentebestuur op vingers

Het Nieuwsblad/Leuven-Hageland - 01 Apr. 2014 Page 21

Herent - Het gemeentebestuur van Herent moet dringend werk maken van het beloofde fietsbeleid. Dat vindt de Fietsersbond iets meer dan een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen maakte de Fietserbond een memorandum op met tien prioriteiten voor een fietsvriendelijk gemeentelijk beleid en het nieuwe gemeentebestuur beloofde werk te maken van een duurzaam mobiliteitsbeleid.


07/04/2014 - De elektrische fiets

Libelle - 06 Mar. 2014 Page 49

Ideaal voor langere afstanden

Veel mensen haken af op het moment dat ze langer dan 10 kilometer moeten fietsenen opteren voor de auto. Maar met een elektrische fiets moet je minder inspanning leveren en ben je sneller dan met een gewone fiets,ook op een heuvelachtig ...

VOOR / TEGEN


'Die oude paden zijn nog altijd levensgevaarlijk'

Dag Allemaal - 04 Mar. 2014 Page 174

Fietsen over hobbelige Vlaamse wegen is geen pretje. Dat het zelfs dodelijk kan zijn, bewijst het tragische ongeval van wielerprof Kristof Goddaert in Antwerpen. 'En er zijn nóg heel wat fietspaden waar het bijzonder onveilig is', zegt Bruno Coessens van de Fietsersbond.


Fietsersbond: "Mobiliteitsplan gaat niet ver genoeg"

09/01/14, 17u53 − Bron: Belga© belga.

De Fietsersbond is niet te spreken over het mobiliteitsplan.

"Er is meer nodig om van Vlaanderen een fietsregio te maken." Dat zegt de Fietsersbond over het ontwerp "Mobiliteitsplan Vlaanderen" van de Vlaamse overheid. Tot zondag 12 januari kunnen burgers op dit ontwerpplan reageren en dat is volgens de Fietsersbond hard nodig.


Inhoud syndiceren