Vacature: Medewerk(st)er Communicatie (voltijds)

De Fietsersbond is op zoek naar een communicatiemedewerk(st)er. Iets voor jou? Solliciteer voor 4 december.


Laat je inspireren door de mobiliteit van morgen

Hoe verplaatsen we ons in de toekomst? Hoe kijken jongeren naar mobiliteit? Wat zal het effect zijn van technische innovaties, ruimtelijke evoluties en maatschappelijke ontwikkelingen?

Werp een blik op de toekomst tijdens de inspiratiedag van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Een dag vol vol boeiende lezingen en spannende workshops: donderdag 19 november in Leuven.


08/10/2015 - Europese Fietstop steunt de fietser met Verklaring van Luxemburg

Meer dan 20 Europese ministers en staatssecretarissen kwamen op gisteren en vandaag samen in Luxemburg om hun steun voor het fietsen te betuigen. Deze bijeenkomst resulteerde vandaag, 8 oktober, in de ondertekening van de “Verklaring van Luxemburg”, waarin de fiets als volwaardig verplaatsingsmiddel door de Europese Unie wordt erkend. De Fietsersbond en GRACQ zijn zeer tevreden dat de Belgische minister bevoegd voor mobiliteit, mevr. Jacqueline Galant, de Verklaring mee ondertekende.


30/09/2015 - Spring spaarzaam om met zone 50 en 70!

Met een pleidooi om spaarzaam om te springen met zone 50 en 70, steunt de Fietsersbond de plannen van het Antwerpse stadsbestuur om in de hele stad zone 30 in te voeren. Dit strookt immers volledig met ons 30-50-70-principe: pas eerst de snelheid aan de bestaande fietsinfrastrcutuur aan (in plaats van omgekeerd), zo spaar je snel en goedkoop heel wat levens.


Manifesto voor de actieve en sociale weggebruiker

Ben jij ook een Critical-Mass-Bike-Ride-fietser? Naar aanleiding van de Antwerpse fietstocht op 25 september 2015 hebben fietsers en voetgangers een manifest opgesteld met 10 feiten en dromen. De Fietsersbond ondertekent van ganser harte!


De mooiste fietsersdromen van My Bikeworld

De publieksfavoriet van Herent/Leuven is de Vlaamse winnaar van My Bikeworld. Het voorstel biedt een oplossing voor een berucht zwart punt: de E314 in Herent. Met behulp van tunnels en een fietsbrug zouden fietsers er veilig en zonder veel te klimmen over de E314 geraken.

In het Brussels Gewest wint het "Half-en-Half"-project voor het kanaal Halle-Vilvoorde. Deze oplossing vertrekt vanuit een eerlijke herverdeling van de openbare ruimte: gemotoriseerd verkeer op de ene kade, actieve weggebruikers aan de andere kant.


Fietsers vingerwijzen? Eerst aangepaste regels en infrastructuur!

De Fietsersbond is niet tegen campagnes die fietsers om wat discipline vragen. Maar je moet zien wanneer je daarmee naar buiten komt. Timing is everything, en in Antwerpen is wel een zeer verkeerd moment uitgekozen. Ook de juiste stijl heeft men nog niet te pakken - en dan drukken we ons voorzichtig uit.


Wat kun je doen tijdens de Week van de Mobiliteit?

Van woensdag 16 t.e.m. dinsdag 22 september viert heel Europa de Week van de Mobiliteit. Het moment bij uitstek om eens andere vervoerswijzen uit te proberen of te combineren. Je kan voordelig treinen, autodelers ontmoeten en het fietsbeleid verbeteren met een app.


20 JAAR FIETSERSBOND - Antwerpse voorgeschiedenis

Hongerstakingen, betaalweigeraars, fietsinvasies,... Antwerpen vervulde een opmerkelijke rol in de hele strijd van fietsers - en in de oprichting van de Fietsersbond! Lees dit spannende hoofdstuk in de geschiedenis van de fietsersbeweging.


Laat je tellen in de FietsTelweek

Tijdens de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september) vindt dit jaar de allereerste FietsTelweek plaats. Een week lang telt elke fietser én fietskilometer in Vlaanderen. Laat je tellenlangs talloze fietstelpunten over heel Vlaanderen en download de gratis app!


Inhoud syndiceren