De Fietsersbond in het Brussels Gewest

Agenda | Facebook

Geen afdeling in de buurt? | Problemen onderweg? | Fiets gestolen? | Fietsen in Brussel


Geen afdeling in de buurt?

De contactpersonen van de afdelingen zijn fietsers die zich engagement voor de Fietsersbond in hun vrije tijd, vaak na hun gewone job.

Is er geen werking van de Fietsersbond (of van GRACQ) in je buurt en heb je interesse om er zelf je schouders onder te zetten? Neem dan contact op met Julie Degraeve, coördinator voor de lokale werking in Brussel.

Voor onze lokale werking in Vlaanderen kan je contact opnemen met Stef Leroy.

Naar boven

Problemen onderweg?

Een put op je fietsroute, wegmarkeringen in slechte staat, een vuil fietspad, hoge borduren en andere constructiefouten?

 Alle gebreken aan de openbare weg, dus ook op het wegdek en het voetpad, kan je voortaan rechtstreeks melden aan de Brusselse overheden via www.fixmystreet.irisnet.be, die ook over een App beschikt.

Afgevallen bladeren, modder of glas die je fietspad of de openbare weg onberijdbaar maken? Hiervoor contacteer je de dienst Netheid van de gemeente of Net Brussel (tel. 0800 981 81, mail) indien het een gewestweg betreft.

Iets anders te melden?

Dan kan je contact opnemen met:

Werven. Stel je als fietser (of voetganger) vast dat er geen veilige voorziening of omleiding is op een werf, dan kan je dit melden via coordimail@mbhg.irisnet.be.

Een conflict met het openbaar vervoer? Vul het online klachtenformulier in of stuur een mail.

AANDACHTSPUNTEN

  1. Wees in je opmerkingen altijd zo gedetailleerd mogelijk: geef een duidelijke beschrijving van de plaats en voeg indien mogelijk een foto toe.
  2. Plaats ook de Fietsersbond in CC.
  3. Breng ook de lokale Fietsersbond- en/ of GRACQ-afdeling op de hoogte.

 

Naar boven

Fiets gestolen?

Het is belangrijk dat je de diefstal aangeeft, opdat het probleem integraal kan aangepakt worden.

Preventietips:

Naar boven

Fietsen in Brussel

Nieuw in Brussel? Deze flyer - opgesteld door de Fietsersbond, GRACQ-Les Cycliestes Quotidiens en de European Cyclists' Group - bundelt de meest belangrijke informatie voor wie op het zadel wil springen. Neem deel aan Biker2Biker, en word begeleid door een ervaren fietser met hetzelfde woon-werktraject!

Organisaties en instellingen:

Brochures en fietskaarten:

>> De Brussel'’Air-premie biedt een “mobiliteitspakket”: een MTB-abonnement (metro-trein-tram-bus), een cambio-abonnement (autodelen) en een fietspremie ter waarde van 505 euro.

>> Inwoners van Brussel-Stad kunnen een parkeerplaats voor hun fiets aanvragen, en een premie krijgen bij de aankoop van een elektrische fiets.

Naar boven